Friso van Doesburg | Workshop: ‘Persoonlijke groei in de jeugdzorg’

Hoe voelt het nou eigenlijk om ‘Uit Huis’ geplaatst te worden en wat gebeurt er dan allemaal tijdens deze reis? Ik neem je mee door mijn verleden en de huidige cijfers over onze jeugdzorg: hoeveel kinderen hebben te maken met jeugdzorg, hoeveel kinderen wonen er niet meer thuis én hoeveel jongeren worden dakloos na hun periode met jeugdzorg. Dit roept wel wat tegenstrijdige gevoelens op, maar het maakt ook iets positiefs los. Samen kunnen we hier iets aan doen!

Dus neem ik je mee in mijn wereld vol ideeën en inspiratie. Met tekeningen en theorieën die helpen om je vak binnen de jeugdzorg zo goed mogelijk uit te oefenen. Het belang van focus op welzijn in plaats van gedrag, van klacht naar kracht, en van herstel naar groei.

Ik geloof dat in ieder mens een bepaald talent schuilt. Talent kan in allerlei vormen voorkomen: artistiek, wetenschappelijk, mentaal, fysiek of technisch. Wat maakt jou uniek? Waar word je blij van? Wat wekt jouw nieuwsgierigheid? Mijn missie is het ontdekken en ontwikkelen van de kracht en het talent van kinderen of jongeren die hierin door omstandigheden beperkt worden.

Met het oog op participatie in de samenleving, krijgen jongeren in verschillende omstandigheden niet altijd de kans om zich te ontwikkelen. Het ontbreken van kennis, geld en de juiste begeleiding kan deze ontwikkeling belemmeren. Maar hoe zou het perspectief eruit kunnen zien als we wel durven dromen? En wat als er meer mogelijk is dan we denken? We zullen het ontdekken tijdens deze workshop, waarin we gaan horen, zien en voelen.

Achtergrond Friso van Doesburg
Na zijn studie Sociaal Cultureel Werk is Friso het werkveld ingegaan. Hij heeft verschillende maatschappelijke initiatieven mogen ontplooien en daarnaast ook nog deeltijd psychologie gestudeerd. Nu werkt hij als trainer, spreker en ontwikkelaar, en hoopt hij bij te dragen aan ontwikkelingen binnen de jeugdzorg.

Deel je passie met je collega’s uit het jeugddomein en koop nu je ticket voor de Dag van de Jeugdprofessional op vrijdag 20 september 2024.

TICKET KOPEN    WORKSHOP OVERZICHTSPAGINA

error: Beschermde content