Workshops

Jurja Steenmeijer | Professionele autonomie, luxe of noodzaak?

Professionele autonomie gaat over het handelen binnen de professionele ruimte. Deze ruimte kan op een goede manier worden ingevuld, maar we zien helaas ook voorbeelden waarbij jeugdigen en gezinnen beschadigd raken. Alleen ruimte is dus niet voldoende voor zorgvuldig handelen. Hoe kunnen we als professionals met dit gegeven omgaan?

MEER INFO

 

Jan de Vries | Gehechtheid, The quick fix

Een beschadigde gehechtheid vraagt om een oplossing. In 60 minuten krijg je een korte uitleg over gehechtheid: wat het wel en niet is, welke termen wel en niet handig zijn en wat je kunt doen als er sprake is van beschadiging?

MEER INFO

 

Judith Jansen & Sophie Spek | Infant Mental Health (IMH): de relatie als basis

Het werken met baby’s en kinderen jonger dan 6 jaar, hoe doe je dat? IMH, een afkorting van ‘Infant Mental Health’, is een relationele en ontwikkelingsgerichte visie op de ontwikkeling van zeer jonge kinderen. In deze workshop lichten we het werken vanuit de IMH-visie toe aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden.

MEER INFO

 

Shaddy Mirza | Beschermjassen: De kracht van kwetsbaarheid

Samen een innerlijke reis maken naar bewustwording van jouw eigen unieke mix. Wat is jouw bagage? En hoe kan deze bagage invloed hebben op een dialoog? We gaan deze reis bewerkstelligen door middel van een theoretisch model en een praktijkgerichte tool.

MEER INFO

 

Friso van Doesburg | Persoonlijke groei in de jeugdzorg

Hoe voelt dat nou eigenlijk om Uit Huis te worden geplaatst en wat gebeurt er dan allemaal tijdens deze reis? Ik neem je mee door mijn verleden en de huidige cijfers over ons jeugdzorg; hoeveel kinderen hebben er te maken met jeugdzorg, hoeveel kinderen wonen er niet meer thuis, hoeveel…

MEER INFO

 

M. Oosterhoff, H. Osman & M. Verhoof | Is euthanasie bij een minderjarige acceptabel?

De euthanasiewet en de implementatie hiervan. Is euthanasie bij uitzichtloos psychisch lijden (binnen de jeugdhulpverlening) acceptabel? Wat als een jongere met een persisterende doodswens aangeeft ‘alles’ te hebben geprobeerd wat in zijn/haar vermogen ligt? Welke rol of (on)mogelijkheden zijn er dan voor de hulpverlening en voor jou als jeugdprofessional?

MEER INFO

 

Misja Ramakers (Stichting Presentie) | Op zoek naar de uiteindelijke bedoeling

In deze workshop gaan we aan de hand van een spelvorm (trechteren) met elkaar zoeken naar de uiteindelijke bedoeling van je werk. In presentie noemen we dit de finaliteit. Door ervaringen en verhalen uit te wisselen kom je dichter tot deze kern, die je kan helpen met het reflecteren op dagelijkse worstelingen uit je praktijk.

MEER INFO

 

Lauk Woltring | Recht doen aan jongens

Hoe gaat het met jongens? Waar loop je in je werk tegenaan? Wat gaat er goed, en wat gaat er minder goed? Zonder sekseverschillen te overdrijven, kunnen we te midden van ingrijpende sekserolverschuivingen en genderdebatten aandacht geven aan de eigen ontwikkeling en rijping van jongens, zoals de wat langzamere ontwikkeling…

MEER INFO

 

J. Verburg, Y. de Koning & B. Reiff | Verbondenheid is het sleutelwoord

“Deel uitmaken van het leven van je kind, is meer dan een omgangsregeling”. Omgang na uithuisplaatsing. In de praktijk is het vaak een ingewikkeld proces om te komen tot een gedragen besluit. Kom luisteren naar nieuwe inzichten en handvatten, en denk met ons mee over de doorontwikkeling van de ‘CHOP’ en de ‘BezoekZoeker’.

MEER INFO
error: Beschermde content