Termijn voor het geven van online trainingen verlengd!

 

De mogelijkheid om SKJ-geaccrediteerde klassikale trainingen online te organiseren is verlengd tot 1-1-2022. Alleen voor de training Professionele standaarden en beroepsethiek geldt een uitzondering.

Vanwege de coronamaatregelen is het voor opleiders mogelijk om tot het einde van dit jaar (2021) de reeds SKJ-geaccrediteerde klassikale trainingen online te geven.
Vanaf 1-1-2022 zullen de klassikale trainingen weer in fysieke vorm klassikaal gegeven worden, mits de richtlijnen van de overheid en het RIVM dit toelaten. Er wordt niets gewijzigd in de accreditatie, aangezien dit een tijdelijke oplossing betreft.
Deze online trainingen dienen daarom wel het aantal uren te bevatten, waarvoor de accreditatie werd afgegeven. Ook is het belangrijk dat de online training zo wordt aangeboden dat er contact is tussen de trainer en deelnemers, er uitwisseling plaatsvindt en onderling vaardigheden worden geoefend. Er moet sprake zijn van duidelijke interactie met en tussen de cursisten. De training beperkt zich dus niet alleen tot online kennisoverdracht.

Het is begrijpelijk dat het interactieve aspect van een training in het geding kan komen tijdens een online training. We vinden het belangrijk hier aandacht aan te besteden. Daarom kunnen we ons goed voorstellen dat een scholingsdag van 8 uur in klassikale aanwezigheid, in de huidige situatie gesplitst zal worden in een online bijeenkomst van 2 x 4 uur, verspreid over twee dagen. Voor de accreditatie is dit geen probleem; zolang het totaal aantal trainingsuren overeenkomt met de accreditatie kan een trainingsprogramma doorgang vinden. Je hoeft ons hierover niet te informeren.

Houd skjeugd.nl in de gaten voor aanvullende informatie over de bovenstaande voorwaarden.

De training Professionele standaarden en beroepsethiek vormt een uitzondering
Tijdens de training Professionele standaarden en beroepsethiek is naast het overdragen van kennis ook het ‘oefenen’ met elkaar een belangrijk onderdeel. Bijvoorbeeld in de vorm van moreel beraad, simulatie van een tuchtzaak, rollenspel en/of dilemma-intervisie. Fysieke aanwezigheid is hierbij van groot belang. Om die reden vormt deze training een uitzondering op de mogelijkheid tot het online organiseren van trainingen tot en met het einde van 2021.
Dit betekent dat professionals vanaf 1 september 2021 de training Professionele standaarden en beroepsethiek in ieder geval weer gedeeltelijk fysiek aanwezig moeten kunnen bijwonen. Een combinatie van online en fysieke aanwezigheid is ook mogelijk waarbij het oefenen klassikaal en fysiek wordt gedaan.
Uiteraard zal dit in een veilige omgeving, volgens de dan geldende richtlijnen van het RIVM moeten gebeuren.

Vragen?
Mocht je nog vragen hebben hierover, neem dan gerust contact op met ons via accreditatie@skjeugd.nl of via het telefoonnummer 030 303 64 76 (bereikbaar: ma-do: 10.00-12.00 en 14.00-16.00)

error: Beschermde content