S. Höfte & A. Bunthof | Kinderen en ouders recht doen (VOL)

Jeugdprofessionals willen gemotiveerde pedagogische keuzes maken en invulling geven aan gezamenlijke besluitvorming met ouders en jeugdigen. Tegelijkertijd is dit niet vanzelfsprekend.

Uit de evaluatie over kinderbeschermingsmaatregelen blijkt dat gezamenlijke besluitvorming met ouders en jeugdigen nog onvoldoende gebeurt. Tijdens deze interactieve DvdJ-workshop krijg je een update van de wetenschappelijke ontwikkelingen en hoe je jongeren en ouders kunt betrekken in je eigen praktijk.

In het onderzoek ‘Kinderen en ouders recht doen’ zijn belangrijke vragen gesteld: zijn de ideeën, meningen en ervaringen van jeugdigen en ouders door professionals serieus genomen en op welke manier? Wat kunnen professionals leren van de ervaringen van jeugdigen en ouders? En, welke kinderrechten spelen een rol?

Tijdens deze DvdJ-workshop wordt het onderzoek toegelicht en de gegevens besproken. Op basis van analyses zijn in co-creatie met jongeren, ouders en professionals concept tools ontwikkeld om het pedagogisch handelen te versterken. Deze tools worden in de workshop gepresenteerd en is er ook de gelegenheid om hierover vragen te stellen en/of feedback te geven.

Achtergrond Susanne Höfte & Anja Bunthof
Susanne (Hogeschool Leiden) en Anja Bunthof (Hogeschool Windesheim) zijn beide docent onderzoekers. Daarnaast doet Susanne promotieonderzoek aan de UvA naar de rechten van kinderen in de residentiële jeugdhulp en is Anja betrokken bij diverse onderzoeken rondom jeugd.

Deel je passie met je collega’s uit het jeugddomein en koop nu je ticket voor de Dag van de Jeugdprofessional op vrijdag 22 september 2023.

TICKET KOPEN
error: Beschermde content