Workshop: ‘Haal meer uit de richtlijnen’

De richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming maken onderdeel uit van de professionele standaard van professionals werkzaam in de jeugdhulp en jeugdbescherming. Daarmee is niet gezegd dat het vanzelfsprekend is om de richtlijnen geregeld bij je werk te betrekken.

Wil jij weten hoe je de richtlijnen, ontwikkeld vanuit wetenschap, praktijkkennis en kennis van ervaringsdeskundigen een duidelijke plek kan geven in je eigen werk en in jouw team? Geef je dan op voor de workshop ‘haal meer uit de richtlijnen’. Tijdens deze workshop worden verschillende voorbeelden uit de praktijk toegelicht. Middels actieve werkvormen stimuleren we je de vertaalslag te maken naar je eigen werkplek.

Achtergrondinformatie Marije Verhoeks:
Marije houdt zich binnen het programmateam Richtlijnen Jeugdhulp en Jeugdbescherming bezig met de landelijke implementatie van deze richtlijnen. Veel professionals zijn gemotiveerd om met de richtlijnen te werken en zeggen hierover dat de richtlijnen een steun in de rug zijn. Samen met haar collega’s zoeken ze blijvend naar manieren om de richtlijnen onder de aandacht te brengen en professionals te ondersteunen in het gebruik. Zij worden hierin gevoed door mooie voorbeelden uit de praktijk. De uitwisseling met professionals uit de praktijk voelt voor Marije elke keer weer als cadeautje.

error: Beschermde content