Misja Ramakers | Workshop: ‘Op zoek naar de uiteindelijke bedoeling’

In deze workshop gaan we aan de hand van een spelvorm (trechteren) met elkaar zoeken naar de uiteindelijke bedoeling van je werk. In presentie noemen we dit de finaliteit. Door ervaringen en verhalen uit te wisselen kom je dichter tot deze kern, die je kan helpen met het reflecteren op dagelijkse worstelingen uit je praktijk.

Stichting Presentie heeft in samenwerking met Levvel, specialisten voor jeugd en gezin, het spel ‘Trechteren’ ontwikkeld. Dit spel helpt professionals in zorg en welzijn om in gesprek te gaan over de uiteindelijke bedoeling van hun werk. Waar streven we naar met onze zorg? Hoe dragen wij daar vanuit onze functie aan bij? Hoe ervaart de ander dat eigenlijk? En wat staat ons mogelijk te doen? Het spel helpt bij het ontwikkelen van een gezamenlijk kompas dat behulpzaam is bij dilemma’s en worstelingen in het werk.

In het spel krijg je aan de hand van vragen de ruimte om verhalen en ervaringen te vertellen. Die worden gedurende het spel verder onderzocht en onder woorden gebracht om te komen tot een belangrijke kern van je werk.

Achtergrond Misja Ramakers:
Vanuit een doelgroepoverstijgend project gericht op eenzaamheid kwam Misja in aanraking met presentie. Sindsdien is hij als sociaal werker op diverse plekken aan de slag gegaan met relationeel werken en verzorgt hij nu als staflid bij Stichting Presentie trainingen.

Deel je passie met je collega’s uit het jeugddomein en koop nu je ticket voor de Dag van de Jeugdprofessional op vrijdag 20 september 2024.

TICKET KOPEN    WORKSHOP OVERZICHTSPAGINA

error: Beschermde content