Het geheim van lichaamstaal

“Een kijkje in de ziel van de ander”

In de communicatie met de ander ben je vaak veel met jezelf bezig. Je mist daardoor cruciale informatie, zoals belangen, emoties en gevoelens. Zonde, zegt psycholoog Job Boersma. “Leer tussen de regels en zinnen te luisteren en te kijken, onder andere door micro-expressies beter te detecteren.”

Een micro-expressie is een uitdrukking op het gezicht die maar heel kort zichtbaar is, slechts een vijfde van een seconde. Het waarnemen en goed interpreteren van deze micro-expressie geeft je zeer waardevolle informatie over hoe iemand zich echt voelt, zo stelt Job Boersma. “Micro-expressies geven je een kijkje in de ziel van de ander. Is je gesprekspartner zenuwachtig, verontwaardigd, speelt er minachting, angst, blijheid? In hoeverre kloppen die micro-expressies met wat iemand zegt? Probeert iemand emoties te verbergen? Is het vertrouwen dat uitgesproken wordt echt gemeend?”

Mensen maskeren emoties vaak achter een lach, met als doel de interactie gaande te houden, weet hij. “Dat is op zich een waardevol streven. Maar als er een emotie als boosheid of verdriet onder ligt, blijft dit bepalend voor de interactie. Het is de kunst om goed tussen de regels en zinnen te leren luisteren en kijken.”

 

Job Boersma is een gepassioneerd trainer en spreker. Als psycholoog specialiseerde hij zich in emotionele micro-expressies, het onderhandelingsspel en interne bedrijfspolitiek. Zijn missie is relevante wetenschappelijke kennis toegankelijk maken, en te vertalen naar vaardigheden en resultaten in organisaties. Dit doet hij door lezingen, trainingen, coaching en het schrijven van artikelen.

Job zal de deelnemers meenemen in de wereld van de micro-expressies, een prachtige uitwerking van het thema “In Gesprek”

Nieuwsgierig? Neem vast een kijkje op de website van Job Boersma

Boeken van Job Boersma

   

 

 

 

error: Beschermde content