Landelijke dag tegen pesten | Hoeveel jongeren worden online gepest?

Vandaag is het de Dag tegen pesten. Een dag waarop landelijke aandacht wordt gevraagd voor zowel ouderen én jongeren die slachtoffer zijn van pesten.

5,3% van de 12- tot 25-jarige internetgebruikers is in 2018 wel eens gepest, gestalkt of bedreigd. Dat zijn ruim 140.000 jongeren. Meisjes hadden hier bijna twee keer zo vaak mee te maken als jongens. Dat meldt het CBS op basis van het onderzoek Digitale Veiligheid & Criminaliteit.

Wanneer pesten aan de orde is, is het belangrijk om hier zorgvuldig op te reageren en te laten zien dat pesten niet wordt getolereerd. Als ouders, professionals of andere kinderen pesten negeren of niet serieus nemen, geeft dit het signaal af dat pesten oké is. Daarom is het belangrijk stelling te nemen tegen pesten en kinderen te motiveren elkaar te helpen en te steunen.

Wil jij als jeugdprofessional meer of betere handvatten kunnen bieden aan jongeren die slachtoffer zijn van pesten? SKJ biedt een overzicht van het beschikbare en geaccrediteerde scholingsaanbod om zo kennis over jeugdhulp te vergroten.

OVERZICHT SCHOLINGSAANBOD
error: Beschermde content