Karlijn Stals | Workshop: ‘Samen op zoek naar de juiste hulp’

Het lijkt zo eenvoudig en logisch om sámen met kinderen en ouders te beslissen over passende en tijdige jeugdhulp. In de praktijk blijkt het echter enorm lastig en ontzettend belangrijk. Hierbij kan de richtlijn ‘samen beslissen over passende hulp’ een handig hulpmiddel zijn.

Karlijn Stals zal het tijdens haar lezing hebben over het proces van beoordelen en beslissen; over hoe een jeugdprofessional sámen met ouders en jongeren tot een beslissing over hulp komt. Wat heb je als jeugdprofessional nodig om de hulpvraag van ouders en jongeren te kunnen verhelderen en een samenwerkingsrelatie met hen aan te kunnen gaan? Aan de hand van de richtlijn ‘samen beslissen’ gaan we dieper in op de principes van ‘shared decision making’ en het gezamenlijk draagvlak.

Achtergrond Karlijn Stals:
Als programmaleider ‘Vakmanschap’ maakt Karlijn zich sterk voor een voortdurende professionalisering van de jeugdhulp. Ze ziet het als een uitdaging om kennis die beschikbaar is vanuit wetenschap, praktijk en ervaringen van cliënten toepasbaar te maken voor beroepskrachten op de werkvloer. Zo levert ze een bijdrage aan steeds betere hulp voor ouders en kinderen. Het programmateam Vakmanschap houdt zich bezig met professionalisering, beroepsregistratie, ontwikkeling en invoering van richtlijnen, na- en bijscholing, tools voor professionals, implementatievraagstukken en beroepscompetenties. Karlijn is orthopedagoog en ontwikkelingspsycholoog met bijzondere interesse voor veranderings- en implementatievraagstukken. Zij promoveerde op een onderzoek naar implementatie van interventies in de jeugdzorg.

error: Beschermde content