J. Verburg, Y. de Koning & B. Reiff | Workshop: ‘Verbondenheid is het sleutelwoord’

Janet Verburg

“Deel uitmaken van het leven van je kind, is meer dan een omgangsregeling”. Omgang na uithuisplaatsing. In de praktijk is het vaak een ingewikkeld proces om te komen tot een gedragen besluit. Kom luisteren naar nieuwe inzichten en handvatten, en denk met ons mee over de doorontwikkeling van de ‘CHOP’ en de ‘BezoekZoeker’.

Preview tool omgangsregeling!
Ieder kind heeft na een uithuisplaatsing recht op omgang en contact met zijn/haar ouders en andere belangrijke personen in zijn/haar leven. In opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid ontwikkelen we een nieuw instrument en ondersteunend materiaal dat jeugdprofessionals kunnen ondersteunen bij dit proces en deze complexe afweging.

Met kennis vanuit alle perspectieven (ouders, jongeren, pleeg- en gezinshuisouders, opvoeders, wetenschappers, kinderrechters, jeugdrechtadvocatuur
en deskundigen) verwerken we in dit project actuele inzichten tot praktisch
toepasbaar materiaal voor jeugdzorgprofessionals.

Ynske de Koning

In de workshop inspireren we de deelnemers met nieuwe inzichten. We presenteren onderdelen van de tool en willen de concept-tool verder verbeteren met de kennis en ervaring van de deelnemers. Wil je inspiratie opdoen én met ons meedenken? Je bent van harte welkom in deze workshop over de omgangsregeling!

Achtergrond drs. Janet Verburg
Janet Verburg is werkzaam als senior adviseur en projectleider bij ‘Expect Jeugd’. Haar expertisegebied omvat ouderschap, licht verstandelijke beperking en Jeugdbescherming. Janet zet zich in om kennis te verbinden en toepasbaar te maken voor ouders, jongeren en professionals.

Achtergrond drs. Ynske de Koning
Ynske is eigenaar van YKO, opleider en werkt als orthopedagoog-generalist in de functies van behandelcoördinator, coach en ontwikkelaar in de jeugdzorg. Ze heeft
uitgebreide ervaring in de jeugd-GGZ, (interculturele) jeugd- en gezinshulp,
jeugdbescherming en (pleeg)gezinshuiszorg. Haar expertisegebieden zijn
ontwikkelingstrauma, hechtingsrelaties en het bevorderen van veiligheid in gezinnen.
Ze is mede-ontwikkelaar van de CHOP.

Bernice Reiff

Achtergrond mr. Bernice Reiff
Bernice is werkzaam als jurist en trainer bij Expect Jeugd. Haar aandachtsgebied is het juridisch kader van jeugdbescherming. ‘De missie van Expect Jeugd is om vakmanschap en kwaliteit in de jeugdbescherming, jeugdreclassering en jeugdhulp te versterken. Dat doen wij door kennis en praktijk met elkaar te verbinden en te vertalen in toepasbare methoden, tools en opleidingen.

Laat je inspireren en koop nu je ticket voor de Dag van de Jeugdprofessional op vrijdag 20 september 2024.

TICKET KOPEN    WORKSHOP OVERZICHTSPAGINA

error: Beschermde content