DvdJ-tafelgesprek | AlleKansenBenut! over zij-instromers, de mogelijkheden en uitdagingen

AlleKansenBenut! zet zich in om het aantal arbeidsplekken voor zij-instromers binnen de jeugdzorg branche te vergroten.

Zij doet dit door werkgevers te inspireren en op weg te helpen om op deze manier de groeiende groep toekomstige werknemers zo efficiënt en effectief mogelijk in te zetten voor hun organisatie. Op die manier krijgen de (nog) niet SKJ-geregistreerde professionals de kans om zich binnen een organisatie optimaal te ontwikkelen én een traject tot SKJ-registratie te doorlopen.

De reeds aanwezige competenties van zij-instromers vormen een waardevolle bijdrage aan diversiteit binnen organisaties én dragen bij aan een oplossing voor de personeelstekorten binnen jeugdzorg. Jeugdzorgorganisaties weten vaak niet hoe ze deze groep potentiële werknemers mét levenservaring maar (nog) zonder SKJ-registratie effectief kunnen inzetten.

AlleKansenBenut! organiseert o.a. themabijeenkomsten voor verschillende doelgroepen binnen jeugdzorg en begeleidt pilot organisaties. Daarnaast heeft AlleKansenBenut! het Ondersteuningsteam Kansen voor de Professional (OKP) samengesteld. Verschillende deskundigen kunnen kosteloos met werkgevers meedenken en hen ondersteunen in hoe zij zij-instromers succesvol welkom kunnen heten binnen hun organisatie.

‘AlleKansenBenut! is een programma van Jeugdzorg werkt!’

Onze collega’s van AlleKansenBenut! verloten 60 vrijkaarten aan zij-instromers en herintreders.

Voor deze groep verzorgt AlleKansenBenut! speciaal een workshop met als thema: succesvol overstappen naar de jeugdzorg. Kans maken op een vrijkaart? Meld je aan!

AANMELDEN WORKSHOP ALLEKANSENBENUT!

 

*Let op!: Aanmelden voor de workshop van AlleKansenBenut! is incl. de plenaire DvdJ-sessies. Het bijwonen van een van de andere DvdJ-workshops is dan niet mogelijk.

error: Beschermde content