Barbara Barend dagvoorzitter DvdJP2019

Dat de presentatie van de Dag van de Jeugdprofessional dit jaar is handen is van Barbara Barend lijkt op het eerste gezicht misschien een aparte keuze. Ze is alom bekend als sportjournaliste en vooral in die hoedanigheid geen onbekende in de media. In haar jeugd voetbalde ze bij het Nederlands elftal voor speelsters onder de 15 jaar. Door een knieblessure moest ze met voetbal stoppen. In een zwart gat viel ze echter niet, want Barbara volgde een studie bedrijfskunde en ging al snel de journalistiek in. Barend deed in de Verenigde Staten haar eerste journalistieke ervaringen op. Voor het jongensblad Webber interviewde ze grootheden als Michael Jordan en Magic Johnson.

Na haar terugkeer in Nederland begon ze columns te schrijven en later werkte ze als presentatrice en (eind)redacteur voor diverse televisie- en radioprogramma’s. Tegenwoordig is ze nog altijd een graag geziene deskundige als het over sport gaat én voert ze samen met haar vader, Frits Barend, de hoofdredactie van Helden, ‘haar eigen’ sport-glossy.

Dat Barbara de dag goed aan elkaar kan praten en ook zelf helemaal past bij het thema ‘In gesprek’  is één ding dat zeker is. Ook is duidelijk dat ze haar mening niet onder stoelen of banken zal steken! Dat is ook het geval als het gaat over het jeugddomein; zeker ook omdat ze zelf –samen met haar vrouw – een zoon en een dochter heeft, waarvoor ook zij ooit professionele hulp hebben ingeschakeld. Daarover is Barbara dermate enthousiast, dat ze geen moment aarzelde en direct positief reageerde op ons verzoek deze dag aan elkaar te praten. Barbara weet dus uit eigen ervaring waarover ze praat.

error: Beschermde content