Ambassadeurs Jeugd | Niets is wat het lijkt (VOL)

E. Verburg

Een drillrappende puber met een fors strafblad en twee hoogopgeleide dertigers uit de randstad met een baan in de jeugdzorg. Op het eerste gezicht lijken dat twee uitersten. Maar als je de tijd neemt, de juiste vragen stelt en oog hebt voor de kleine dingen. Dan komen de meest verrassende gesprekken en bijzondere connecties tot stand. Omdat je naast anders, vooral ook hetzelfde bent.

Dat oprecht contact maken werkt, is niet nieuw. Maar hoe bereik je dat en hoe vind je een manier dat bij jou past? Tijdens deze DvdJ-workshop gaan Ilona Simons (Jeugdbescherming Regio A’dam) en Eveline Verburg (Raad voor de Kinderberscherming samen met jou opzoek naar jouw eigen manier om dat te doen, zonder daarin een rol aan te nemen. Authenticiteit is belangrijk; probeer je iemand te zijn die je niet bent, dan prikken jongeren daar zo doorheen.

Als jij eenmaal jouw manier hebt gevonden om écht contact te maken, zou het zomaar kunnen zijn dat je

I. Simons

achter dat stoere masker mag kijken. Misschien zelfs achter het masker van die drillrappende puber.

Verwacht in deze workshop geen ingestudeerde openingszinnen of ‘one size fits all’ succesformule. Wel een zoektocht naar wat jij al wel doet en wat jou nog tegenhoudt om zoveel mogelijk van jezelf in je werk te kunnen laten zien. Want jeugdzorg is nou eenmaal mensenwerk.

Achtergrond Ambassadeurs Jeugd:

  • Ilona Simons: jeugdbeschermer en jeugdreclasseerder bij ‘Jeugdbescherming Regio Amsterdam’.
  • Eveline Verburg: raadsonderzoeker en casusregisseur bij de ‘Raad voor de Kinderbescherming’.

Als Ambassadeurs Jeugd staan zij voor de menselijkheid in het werk. Echt contact en echte verhalen, ook in het gedwongen kader én juist als het moeilijk wordt.

Deel je passie met je collega’s uit het jeugddomein en koop nu je ticket voor de Dag van de Jeugdprofessional op vrijdag 22 september 2023.

TICKET KOPEN
error: Beschermde content